Лапароскопска дясна хемиколектомия

Дясна хемиколектомия

Лапароскопска дясна хемиколектомия

Няколко думи за методиката: 

Показания: най – честата причина за извършване на тази операция е тумор на цекума или възходящата част на дебелото черво. Наличието на туморно образувание изисква спешна консултация с хирург онколог за определяне на последователността от лечение. Заболяванията в ранен стадий и лекувани по съвременен начин дават по – добър шанс за дългогодишна преживяемост.

Човек може съвсем скопойно да живее без част от дебелото си черво.

Забавянето на диагнозата и изчакването на оперативното лечение намаляват шансовете на пациента за добър терапевтичен резултат.

Най – честият симптом, насочващ към това заболяване е вторичната анемия!

Какво представлява процедурата: Операцията се извършва под обща анестезия. Представлява премахване на малка част от тънкото черво и възходящата част на дебелото черво през 4 или 5 отвора на корема.

Възстановяването на пасажа се извършва с анастомоза между тънкото и останалата част от дебелото черво. Заизвършването на манипулацията изцяло лапарокопски са необходими ушиватели, като броят им често е индивидуален.

Престой в болница – от 4 до 8 дни

Времетраене на операцията – от 1 час до 3 часа при усложнени форми

Предимства на техниката – значително по – малко болка, минимални разрези по тялото, по – малък процент постоперативни хернии, бързо въстановяване